World cup

1- Gol Fantasma de la final d’Anglaterra:  A la final del mundial d’Anglaterra de l’any 1966 disputada entre Alemanya i Anglaterra, l’anglès Hurst va llençar una pilota directa al travesser. Va botar a la línia de gol (sense entrar), i l’àrbit Suis Gottfried Diensit, va concedir gol per els anlglesos.

2- La mano de Dios: Un dels casos més històrics de la història del fútbol, si parlem d’errors en els mundials és la «mano de dios» protagonitzada per Diego Armando Maradona.

La jugada consisteix en un partit de quarts de final que disputaven Mèxic contra l’Argentina de Maradona l’any 1986. Un centre que van disputar el porter mexicà i Maradona, on Maradona va guanyar marcant amb la mà. L’arbit Ali Bennaceur va concedir el gol.

3- Gol anulat de Frank Lampard:  L’escenari va ser als vuitens de final se Sudàfrica 2010, el partit l’enfrontaven Anglaterra i Alemànya. L’angles Frank Lampard, consegueix deixar en ridícul al porter alemà fent-li passar la pilota per sobre, tocant aquesta el travesser. L’arbitr d’Uruguai Jorge Larrionda no va concedir el gol legítim i va ajudar a la victoria de Alemania amb un contundent 4-1.

4- La mà d’Henry: El françes Thierry Henry es va classificar a França per el mundial de 2010 de Sudàfrica amb la mà esquerra. Va evitar que la pilota surtís del camp amb l’ajuda de la mà en una jugada clau, i això va concedir que Irlanda quedés fora del mundial. Un gran error comés per l’àrbit suec Martin Hanson al que França ha d’estar molt agraït.

 

5- El escandalós fora de joc de Tévez: Va succeir en el mundial del 2010 a Sudàfrica, en l’Argentina 3 Mèxic 1. El devanter de «l’albiceleste» no tan sols estaba darrere de tots els defensors, també estaba darrera del porter, però ni per això li van anular el gol. Aquesta anotació va significar 1-0 per als Argentins.

 

6- El «codazo» de Tossotti a Luis Enrique: L’Italia España de quarts de final al mundial de 1994 va quedar recordat per aquest gest que va tenir Tossotti sobre Luis Enrique: Cap als minuts finals del partit l’Húngar Sándor Puhl no va senyalar penal ni va expulsar a l’Italia. Luis Enrique va acabar plorant de la impotència i amb sang. Aquest partit se l’acabarien emportant els Italians 2-1, aquesta acció podría haver canviat totalment el partit.

7- El no golàs de Míchel a Brasil: Hauria sigut un dels gols més bonics d’España en l’història dels Mundials, però l’àrbit australià Christopher Bambridge no va concedir el gol. Les retransmicions de l’època que no tenien res a veure amb les de ara, van comprobar que la pilota va entrar a portería.

 

8- La brutal entrada de Schumacher a Battiston: El partit l’enfrontaven Alemanya Occidental contra França, a les semifinals del mundial d’Espanya l’any 1982, per a molts el millor partit de la història dels mundials. Els alemanys van guanyar a penaltis però el partit va poder canviar el resultat en la clamurosa entrada del porter alemany a Battiston que no va ser senyalat com a penal.

9- Triple groga: Al mundial de l’any 2006, un partit de fase de grups entre Croacia i Astràlia que va acabar 2-2. El defensa croata Josip Simunic va ser amonestat tres vegades per l’àrbit anglès Graham Poll. Aquest va explicar més tart que aquesta errada la va cometre per culpa de l’accent de Simunic, que va nèixer i crèixer a Austràlia, i va anotar a la seva llibreta «N.3 de Australia» en una de les seves dos primeres groges.

 

10- L’ajuda contra Turquía: Els brasilenys van ser ajudats al mundial del 2002 de Corea i Japó, on el van acabar guanyant. Un partit entre Turquía i Brasil on Aplay va derribar a Luizao fora del àrea, però l’àrbit va concedir penal que va ser transformat per Rivaldo, Brasil va acabar guanyant 2-1.