Eurocopa

En aquest apartat no veurem errors arbitrals que han succeit en les eurocopes, com que n’hi ha hagut molt pocs i no molt importants, preferim mostrar els millors moments de la història de les eurocopes.

1- El penalti de Panenka : El penal més revolucionari del món va tenir lloc a la final de la eurocopa l’any 1976. La manera de llençar aquest panal protagonitzat per Antonio Panenka, mai vista abans, va donar lloc a la victoria a Checoslovaquia i va servir per crear un estil de llançament de penal únic i diferent.

En la tanda de penals Antonio Panenka, quan és va dirigir a llençar el penal, és va donar compte que el porter s’anava a llençar cap al contó que había tirat ell el penal. Quan és va donar compte el que va fer va ser colpejar la part inferior de la pilota amb la punta de la bota, per realitzar una baselina en la que el porter no va poder fer res.

2- Victoria per sorpresa de Dinamarca: Dinamarca va fer història a la Eurocopa de 1992. Aquell any la selecció danesa había quedat fora del campeonat europeu, al quedar segons de grup. Però quan Yugoslavia és va retirar de la competició per la guerra dels Balcans, els nórdics van tinir que deixar les vacances deseguida.

Sense haber-se preparat per la eurocopa i sense estrategia, Dinamarca va aconseguir arribar a la final i es va proclamar campiona, desprès de aconseguir guanyar a Alemanya per 2-0.

 

3- La bolea de Van Basten: La eurocopa de l’any 1988 Marco Van Basten va aconseguir guanyar-se un nom. Aquella Holanda on també hi havien jugadors com Ruud Gullit i Frank Rijkaard, va conseguir derrotar a la URSS per 2-0 a la final i proclamar-se campiona. Un dels gols va ser obra de Van Basten on va aconseguir rematar amb una expectacular bolea un centre de Muhren.

4- Trezeguet dona el trionf a França: La final de l’any 2000 és anomenada com una de les més emocionants de la história de les eurocopes. França i Italia és van enfrontar en aquella final. Van arribar a pròrroga gràcies a un gol françès al minut 94. A la pròrroga el protagonista va ser David Trezeguet on va marcar el gol d’or per als françesos i van ser proclamats campions d’aquella eurocopa.

5- El penal de Cesc Fàbregas: Desde la eurocopa de l’any 1984 Espanya no aconseguia passar de quarts de final. En l’euro de l’any 2008 Espanya es va enfrontar a Italia on desprès de 120 minuts sense gols van arribar al penals. Casillas va aconseguir parar un penal, però la imatge que és va popularitzar va ser la de Cesc Fàbregas marcant el penal decisiu on, Espanya va acabar guanyat aquella eurocopa i va començar l’era de «La Roja».