Copa Libertadores

En aquest apartat ens centrarem, en les finals d’aquet any en la copa Libertadores. expliquarem els guanys més importats de River i de Boca.

La copa de River del ’96:

Amb el ‘Burrito’ Ortega, Enzo Francescoli i Hernán Crespo com a targeta de presentació. El títol seria eventualment la pedra angular del triplet del millor River de la història. Tot i la derrota 1-0 a Colòmbia davant l’Amèrica de Cali, van aconseguir donar-li la volta al Monumental, on van guanyar 2-0.

Boca campió el 2003, en pista de Santos:

L’única cosa que pot ser millor que guanyar-li a River Plate, és guanyar-li a un brasiler a la final de la Libertadores … a la seu camp. Boca ho va fer davant el Santos, que va veure com els xeneizes van donar la volta a la seu camp.

Semifinals 2004. El gol de Tévez, la seva expulsió i l’empat agònic de Nasuti:

Aquell joc va donar a Boca com a guanyador al final a la tanda de penals. Però quan van acabar els 90s reglamentaris el partit va ser de River Plate. Boca es va quedar amb 10 d’hora, els que va aparellar Rubens Sambueza més tard. L’Apache va anotar al 89 ‘el que semblava el gol del triomf. Va celebrar movent els braços com una gallina i l’àrbitre el va enviar al carrer. Nasuti va empatar al 90 ‘i al Monumental estava que es queia.

Semifinals 2004. La definició per penals …:

Els 90 ‘van ser de River, la definició va ser per a Boca. La tanda de penals va ser un partit per a part, amb tensió fins a l’últim tret. Maxi López va errar el seu penal i amb ell van caure totes les esperances dels milionaris. Boca es va emportar el passi, però va perdre la final davant Onze Caldas.

Els clàssics del ’70:

A River li ha tocat ser víctima de les seves archirrivales diverses vegades en les eliminatòries de Libertadores. Però no tot ha estat sofriment. Els Milionaris saben el que és sobreposar-se a Boca i ho van aconseguir en la temporada de 1970. River va guanyar el partit d’anada 1-0 al Monumental i en la volta, van empatar a La Boca, per un global de 2-1.

 

Lloc d’informació: 

https://www.foxdeportes.com/libertadores/story/los-5-mejores-momentos-de-boca-y-river-en-copa-libertadores/